De voorschouw

Veel bouwbedrijven gevende mogelijkheid een voorschouw te doen. Hierbij wordt u gevraagd de onvolkomenheden in de woning aan te geven, zodat de aannemer de punten die zij redelijk vinden kunnen herstellen voor de eindoplevering van de woning.
Ons advies is: Neem een deskundige mee, om zoveel mogelijk problemen in kaart te krijgen. Hiermee voorkomt u tevens dat u “voor het blok” gezet wordt bij een eindoplevering.

 

De opleveringsinspectie

Samen met een vertegenwoordiger van het bouwbedrijf wordt de woning geïnspecteerd. U staat tegenover een ervaren opleveraar die dit dagelijks doet, terwijl u dit waarschijnlijk één of misschien tweemaal in uw hele leven doet. Dit discussieert lastig en valt vaak in uw nadeel uit. Wat mag nu wel en wat nu niet, hoort dit wel zo? en dan bent u te laat. U heeft de eindoplevering ondertekend. Ons advies is: doe dit samen met een deskundige die aan uw zijde staat. Dit levert u gegarandeerd voordeel op. Eén punt in de discussie met de aannemer wat positief voor u uit valt en u heeft de keuringskosten er al uit.

 

  • De capaciteit van de mechanische ventilatie wordt gemeten, of deze aan het bouwbesluit voldoet.
  • De vloerverwarming met een infraroodcamera
  • Bouwkundige afwerking en details
window.wpbCustomElement = 1;